Hausten er den beste tida. Då blir eg alltid inspirert og får lyst å lage god mat og strikke lune plagg. I år blir det allehelgen i Sverige, så eg kan ikkje ønske godteskrømta velkomne, men graskar blir servert i heimen opptil fleire gongar i oktober! Eg har tidlegare delt den deilige oppskrifta mi på graskarpai og på bakt flaskegraskar. I år skal fylt graskar få skape stemning rundt bordet.
Oppskrift på fylt graskar à la Snella:
1 graskar på eitt kg (eller litt over)
800 g karbonadedeig
150 g god chorizopølse (Bacon er eit alternativ)
1 liten finhakka løk
1 neve sopp i skiver
1 neve svarte oliven utan stein (kan sløyfast)
1 finhakka chili
ca 3 dl ris
riven parmesan
litt god olivenolje
fersk timian
salt og pepar
1 glas ferdig salsa
Skjer toppen av graskaret, grav ut gugget i midten og spyl innsida godt etterpå. Kok risen og fres kjøttdeig og chorizo litt i ei panne. Bland dette saman med alt det andre unntatt parmesan. Ha fyllet i graskaret og strø parmesan på toppen. Steik alt på 170 grader i ein times tid. Plasser heile stasen på bordet, og ikkje gløym å få med graskarkjøt når du auser opp. Server med salsa, god vin og gjerne litt salat.
Eg kjem nok til å trekke i den fine sengehyggen min, for eg kjenner meg litt som eit graskar i den.
–Snella–
Legg att eit svar