Til 17. mai, til sommarfesten eller, som i vårt tilfelle, til dåp er det fint å kunne tilby ein alkoholfri velkomstdrink. Til sommardåpen eksperimenterte eg meg fram til ein nydeleg alkohofri sangria.
Oppskrift:
1 l druejus
1 l mangojus eller pasjonsfruktjus (eller kanskje tropisk nektar)
safta av ei grapefrukt (eller ferdig grapefruktjus)
safta av to sitronar
safta av to limar
mynteblad
ei pære (skrella og skoren i bitar)
druer (delt i to)
5 dl ingerfærøl
5 dl vatn med kolsyre
Bland jusar og safter og sett kaldt. Når du er klar til å servere, har du i ingeræfrølet og vatnet.
Skulle du ville ha i alkohol, kan du byte ut litt av jusane og vatnet med kvitvin. Ekstra godt blir det om pærebitane og druene får trekke i fruktlikør i nokre timar.
Isbitane med sitronskiver:
Fyll dei tolv gropene i eit muffinsformbrett halvvegs med kokt, koldna vatn og sett i frysen. Når vatnet er kokt, blir isen klar. (Jepp, det stemmer at eg gløymde det denne gongen.)
Legg i sitronskiver og fyll opp med meir kokt vatn. Sett i frysen att, og snart har du store, kule sitronskiveisbitar.
Har du sitronskiver til overs, så frys dei òg.
Andre alkoholfrie velkomstdrinkar:
Mimosa
Prinsessebrus
Kvit gløgg
–Snella–
[…] Alkoholfri velkomstdrink må til i dåp. Dette er ein sommarleg kvit sangria. […]